The Runaways

Nu när The Runaways trailern har kommit ut så tänkte jag att det skulle vara kul att få veta lite om dem.  Så här kommer lite fakta från wikipedia:


The Runaways

The Runaways var en amerikansk rockgrupp, aktiv i slutet av 1970-talet och känd för låtar som "Cherry Bomb", "Queens of Noise", "Neon Angels (On the Road to Ruin)" och "Born to Be Bad".

Gruppen bildades den 15 augusti 1975 i Los Angeles, och bestod då av Joan Jett (gitarr, sång), Lita Ford (gitarr), Cherie Currie (sång), Jackie Fox (bas) och Sandy West (trummor). Vid bildandet var de yngsta tjejerna endast 16 år gamla. Den 21 augusti 1976 gick Runaways första LP The Runaways in på LP-listan i USA.

Gruppen var revolutionerade i och med att de spelade hårdrock och protopunk, vilket inte många kvinnliga artister hade sysslat med tidigare. Som grädde på moset hade de också mycket vågade scenshower. Gruppen blev mycket populär i Japan. Efter deras två första studioalbum lämnade Jackie Fox bandet och ersattes av Vicki Blue. Cherie Currie slutade i Runaways den 9 augusti 1977. Hon satsade i stället på en skådespelarkarriär. Gruppen upplöstes 1979. De två som lyckades bäst med solo-karriärer inom musiken var Joan Jett och Lita Ford.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0