Boktips - En ö i havet

Hellu;D

Nu var det rätt länge sen vi tipsade er om böcker. Så här är äntligen ett boktips!

En ö i havet av Annika Thor utspelar sig på 40-talet(?)i göteborg. Det är andra världskriget och syskonen Steffi&Nelli tvingas fly från sina föräldarar och hemlandet Österike, till Sverige. På båten berättar Steffi för sin lillasyster Nelli om deras nya hem. Det är en semesterort med palmer längs strandpromenderna, fina sandstränder med solstolar och glassförsäljare. Men när de väl är där är inget som Steffi beskrivit. Det är bara sten och hav, sjöbodar och fiskebåtar. Och ännu värre, ingen talar deras språk. Men der är här dem ska bo, en ö i havet...

Jag har läst ca 100 sidor av boken än så länge. Jag gillar Annika Thors sätt att skriva. Beskriver det väldigt bra hur det är att komma till ett helt främande land, ingen att prata med förutom sin syrra, som inte ens bor i samma hus. Att inte bli behandlad som alla andra bara för att man inte pratar ordentlig svenska och råkar vara jude.
Ett stort plus med boken är att det är en ny story. Inte det gamla uttjatade snacket om en mobbad tonåring som inte har några vänner . Jag har inte hittade fler böcker om andra värld kriget än Boktjuven och den här.

Det finns tre andra böcker i serien. Näckrosdammen, Havets djup och Öppet hav. En ö i havet får 7/10

Kram Matilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0